top of page

Verkiezingen 2024

Verkiezing CRF, hoe werkt dat?

In oktober 2024 schrijft de CRF verkiezingen uit. Dit betekent dat de driejaarlijkse zittingstermijn ten einde loopt. Volgens regeling treedt de gehele CRF als gehele raad direct af. Lees  het verkiezingsreglement. De zittende leden zijn herkiesbaar, mits zij niet al drie termijnen zitting hebben gehad in de cliëntenraad.  De termijnen kan je teruglezen op de pagina samenstelling. Klik hier. Elke cliënt die zes maanden Fokuscliënt is, kan zich verkiesbaar stellen. Op 20 september sluit de kandidaatstelling.

Wie organiseert de verkiezingen?
De ambtelijke secretaris is voorzitter van de commissie verkiezingen. De digitale verkiezingsprocedure is in handen van verkiezingenbureau Inkesta. De ambtelijke secretaris bewaakt de vertrouwelijkheid. Het verkiezingenbureau draagt zorg voor een digitaal veilig en controleerbaar verkiezingenprocedure volgens de AVG-wetgeving. Wees niet bang, ook hen die geen gebruik maken van de computer ontvangen een mogelijkheid om te kunnen stemmen.

Dat klinkt interessant 
Jazeker, dat is het! Ben jij die doorpakker die denkt ik wil graag mijn bijdrage leveren aan de medezeggenschap? Lees dan onze vacature pagina Vacature | Clientenraad Fokus over wat je kan verwachten als lid van de cliëntenraad Fokus.  Wat wij van jou verwachten lees je in het competentieprofel. Klik hier. Check gelijk ook even de veelgestelde vragen. Heeft het je interesse? Denk dan alvast na of jij je kandidaat wilt stellen. Welk verschil ga jij maken?


Planning verkiezingen 

  • Juli - Aankondiging verkiezingen via Nieuwsbrief Fokus + socials.

  • Augustus: herinnering kandidaatstelling,

  • September: herinnering  + 20 september sluiting kandidaatstelling,

  • Oktober: verkiezingen! (bij meer dan 12 kandidaten.

 

Heb je vragen over de verkiezingen? Stuur dan via verkiezing@clientenraadfokus.nl een e-mailtje aan de verkiezingscommissie.

Denk je nu, ja ik wil een bijdrage aan de medezeggenschap leveren, stel je kandidaat!

bottom of page